Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Незважаючи на усі виклики наш народ непохитний у своїй волі захищати Батьківщину, – Глава УГКЦ

    «Уся територія України потерпає від браку світла та від холоду. Неможливо налагодити опалення будинків, які постраждали від ракетних російських ударів. Та, незважаючи на ці виклики військового, побутового чи гуманітарного характеру, наш народ непохитний у своїй волі захищати Батьківщину, обстоювати право на існування своєї суверенної, вільної Української держави», — констатує Глава УГКЦ у 269-й день кривавої війни, яку Росія принесла на мирну українську землю.

    За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, архієпископ Святослав у цей день також торкнувся теми виховання дітей України.

    На його переконання, ми не можемо мріяти про наше майбутнє, не можемо серйозно говорити про будівництво держави і суспільства, якщо не подбаємо про належне виховання і про освіту наших дітей.

    Блаженніший Святослав зауважує, що наші діти — діти війни — сьогодні є однією з найбільш вразливих верств українського суспільства.

    «Серед мільйонів наших біженців, внутрішньо переміщених осіб, майже половину, якщо не більшість, становлять діти різного віку. Як нам подбати про належне виховання і про освіту тих дітей, які потрапили в чужу країну, у чуже мовне середовище, у чужу їм систему шкільної освіти країни їх теперішнього перебування? Це те питання, яке не може не турбувати Церкву, бо вона є матір’ю і учителькою свого народу. Всюди, де формуються наші громади, парафії, біля церкви виростає українська школа», — наголошує він.

    Предстоятель УГКЦ також говорив про вчителів під час війни.

    «Бути вчителем під час війни — це особливий виклик. Адже діти, замість того щоб безтурботно сидіти за шкільною партою, чують звуки вибухів, ракетних ударів і бомб і питають, де є найближче бомбосховище», — каже Патріарх УГКЦ.

    «Боже, благослови Україну! Боже, благослови дітей України! Боже, благослови українську школу… Хай наша школа буде середовищем, у якому діти здобувають не тільки знання, а й моральні засади гідного людського буття. Боже, благослови українське військо, наших захисників Твоєю силою! Боже, благослови нашу Батьківщину Твоїм справедливим, небесним миром!» — попросив Глава УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне