Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Через протести екологів Ватикан прикрашатиме інша різдвяна ялинка

    На початку листопада у Ватикані оголосили, що на площі св. Петра стоятиме різдвяна ялинка з села Розелло. Після протестів екологів та мешканців громад Абруцци «ялинка», а точніше — біла ялиця, була вибрана не з натурального лісу, а з дендрарію (лісорозплідника).

    Про це інформує CREDO.

    Ялинку зрізали у понеділок в дендрарії Палені, провінція К’єті. Як пише «Avvenire», найбільше католицьке видання Італії, «вибране раніше дерево, що мало бути даром громади Розелло для Папи, росло в лісі Монте Кастель Бароне. Однак після перевірки з’ясувалося, що воно росте на території, де згоду має надавати влада регіону Молізе», — пояснює газета.

    «Цей вид хвойних підлягає строгим екологічним обмеженням, які мобілізували на його захист WWF [Всесвітній фонд дикої природи], зокрема фотографа природа Даріо Рапіно».

    Втрутилася в суперечку також влада регіону Абруцца. І зрештою було вирішено зрізати одну ялицю в дендрарії Палени.

    Ялинка, що стоятиме на Свята у Ватикані, має 26 м заввишки. Їй 62 роки. Еммануеле Імпруденте, віцеголова Регіональної ради Абруцци, відповідальний за парки і заповідники, повідомив, що до Ватикану, окрім зрізаної ялини, відправлено ще 40 рослин у горщиках. Усі вони вирощені у дендрарію.

    Найсвіжіше

    Популярне