Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архонти Вселенського Патріархату в Канаді провели віртуальну подію «День із життя у Вселенському Патріархаті»

    З благословення Його Високопреосвященства Архиєпископа Канади Сотіріоса, Архонти в Канаді організували успішну віртуальну подію на тему «Один день із життя у Вселенському Патріархаті».

    Спеціальним гостем заходу був преподобний Великий Синкел Яков (Крочак), який приєднався до учасників у прямому ефірі з Фанару.

    Серед учасників були Архонти, Преосвященні Отці як з Архиєпархії, так і з Української Православної Церкви в Канаді та лідери громад.

    Архієпископ Сотіріос святкував 40-ту річницю Спільноти св. Івана Хрестителя в Саут-Шор (Монреаль) і тому не зміг бути присутнім; однак формально його представляв Його Преосвященство Єпископ Зінупольський Іаков.

    Зібрання, яке розпочалося Господньою молитвою, яку очолив владика Іаков, мало додаткове значення, оскільки відзначалося у свято святого Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського.

    Захід модерував архонт Евагелос Сотіропулос і включав інформативний та проникливий коментар великого синкела Якова, який надав присутнім інформацію про повсякденну діяльність Вселенського Патріархату та життя в Туреччині, невтомну працю та історичне керівництво Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, а також ролі та обов’язки Першого Престолу Православ’я.

    Це була чудова атмосфера та мотиваційна подія напередодні свята святого апостола Андрія Первозванного 30 листопада.

    Від імені свого президента, архонта Хризостомоса Перентеса, архонти Вселенського Патріархату в Канаді щиро дякують Великому Синкелію Якову за його участь і керівництво та сподіваються на продовження співпраці з Маяком Православ’я та нашим духовним батьком, Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне