П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: «Залишаймося твердими та непохитними у нашій християнській вірі та наших звичаях»

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив велику вечірню, яка відбулася у святковому храмі Святого Міни Іпсоматійського у четвер по обіді в пам’ять святих мучеників Міни, Віктора і Вікентія та Святого Феодора Студитського.

    Після вечірні патріарх Варфоломій звернувся до пастви та говорив про приклад святого Міни, який, як він зазначив, «полягає в героїзмі та бойовому дусі, в наполяганні на правді до смерті та в уникненні компромісів і стійкості совісті», повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxia.info

    Патріарх закликав усіх наслідувати приклад великомученика Міни, мати бойовий дух і залишатися твердими у своїй християнській вірі, а також у своїх традиціях, моралі та звичаях. «Ми покликані наслідувати його приклад (святого Міни, – ред.), бо ми також є такими, як і він, воїни Христа, члени Церкви, що потерпає від боротьби, і ми також повинні бути борцями за утвердження та розширення Божого Царства. Для цієї боротьби апостол Павло радить нам зодягнутися у зброю світла, “щоб ми могли вступити до доброго воїнства”», – сказав патріарх Варфоломій.

    Тоді, як великомученик Міна залишився непохитним у своїй вірі та світогляді та відмовився поклонятися ідолам, так і ми, його послідовники, маємо святий обов’язок залишатися непохитними у вірі наших батьків, за яку разом зі святим Міною, боровся і великий святий преподобний цього краю святитель Феодор Студійський.

    Залишаймося непохитними в традиціях нашої країни і нашого благочестивого народу, ніколи не покидаймо наших обов’язків, закликав Вселенський патріарх. «Залишатися твердими і непохитними в нашій християнській вірі та в нашій ромейській (мається на увазі Візантійській, – ред.) моралі та звичаях. Цю відданість батьківщині підтверджує присутність усіх вас цього вечора у церкві Святого Міни», – додав він.

    Патріарх Варфоломій зазначив, що «багато тих, хто живе за кордоном, жаліють нас з різних причин. Але ми не тільки не варті жалю, але й маємо чому навчити тих, хто нас жаліє: благородства, благочестя, терпіння, мужності, людинолюбства, гідності, солідарності, і, перш за все, вірі в Бога, глибокій, живій і постійній вірі, з якої випливають всі інші наші чесноти як Ромейсько-православних християн цієї благословенної землі».

    Найсвіжіше

    Популярне