П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харківський єпархії ПЦУ висвячено нових священика і диякона

    У неділю 21-шу після П’ятдесятниці, 6 листопада 2022 року, в харківському храмі на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова було відслужено архієрейську літургію. На ній предстояв керуючий Харківською єпархією владика Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський, пише сайт єпархії.

    Його преосвященству співслужили настоятель Іоано-Богословського храму міста-героя Харкова протоієрей Віктор Маринчак, настоятель Архангело-Михайлівського храму села Таранівка Чугуївського району протоієрей Дмитро Шостенко, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, диякон Олег Назаренко і диякон Максим Інкін.

    За богослужінням було звершено хіротесію в читця та іподиякона над парафіянином Архангело-Михайлівського храму Павлом Шостенком. Після Великого входу на літургії архієрей здійснив пресвітерську хіротонію диякона Максима Інкіна. По завершенні Євхаристійного канону владика Митрофан рукоположив іподиякона Павла Шостенка в сан диякона.

    Вітаємо нових кліриків Харківської єпархії з хіротоніями і початком нового етапу в житті й служінні Богові та українському народові!

    Найсвіжіше

    Популярне