П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Німеччині закликали задрапірувати цитати з Біблії на будівлі парламенту

    2 листопада 2022 року міністр культури та ЗМІ Клаудія Рот (Німеччина), представник партії «Зелені», запропонувала задрапірувати цитати з Біблії, що прикрашають купол Берлінського палацу, в якому засідає парламент Німеччини, або замінити їх іншим текстом. Про це повідомляє Bild.

    За словами Рот, зараз триває робота «над художнім проектом з тимчасового накладення реконструйованого напису на альтернативні, коментуючі та рефлексивні тексти». Міністр не пояснила, який текст вона вважає за доречний у Берлінському палаці.

    Біблійний текст нанесений золотими літерами на синьому тлі і містить дві цитати: «Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали» (Дії 4:12) і «Щоб перед Ісусовим Ім’ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних» (Фил. 2:10). Ці слова обрав король Фрідріх Вільгельм IV (1795–1861) під час будівництва палацу. Вони були реконструйовані на куполі у 2020 році.

    Колишній голова фракції «Альтернатива для Німеччини» у парламенті Берліна Георг Пацдерскі у своєму Twitter розкритикував ідею міністра культури.

    «У Кельні муедзін вигукує: “Немає бога, крім Аллаха”, а в Берліні “зелена” Рот хоче приховати текст Біблії через “недолік космополітизму”», – написав полковник Пацдерскі.

    Найсвіжіше

    Популярне