П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Угорщина оголосила про програму стипендій молодим християнам з усього світу

    Угорщина хоче підтримати всі нужденні релігійні громади в усьому світі, не лише християн, але саме християни займають особливе місце в серцях угорців.

    Про це заявив у Будапешті Трістан Азбей, державний секретар, відповідальний за програми допомоги переслідуваним християнам, повідомляє Hungary Today.

    Виступаючи на церемонії відкриття щорічної стипендіальної програми для християнської молоді, він сказав, що угорський народ співчутливий і солідарний – це випливає з історії країни. Азбей згадав, що покоління його бабусі та дідуся пережило світові війни, а покоління його батьків – антиклерикальну, антирелігійну та антихристиянську комуністичну диктатуру.

    Хоча Угорщина не є ані найбільшою, ані найбагатшою країною у світі, її громадяни готові жертвувати, сказав Азбей, додавши, що уряд вирішив запустити програму стипендій для християнської молоді з усього світу, включаючи Африку.

    «Християнство є найбільш переслідуваною релігією у світі. Понад 300 мільйонів християн зазнають переслідувань і дискримінації через свою віру», – заявив Азбей. Звертаючись до нових стипендіатів, які прибули до Угорщини, він сказав, що вони мають шанс зробити внесок у процвітання своєї країни. «Саме тому програма була запущена», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне