П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині священник УПЦ МП зареєстрував храм, як власність тещі

    На Київщині громада у Віті Поштовій за три місяці розпрощалася з церквою ворога і виселила зі свого храму батюшку з “УПЦ” московського патріархату. Кажуть – приєднатися до Православної церкви України хотіли давно, але повномасштабна війна прискорила цей процес. А от у сусідній громаді у Юріївці їм можуть лише позаздрити – попри рішення стати частиною єдиної помісної церкви, зайти до храму не можуть. Бо місцевий священник зареєстрував церкву як свій будинок, повідомляє 5 канал.

    Документи про приватизацію видала сільська рада.

    “Церква зареєстрована як приватний будинок! Земля належить тещі. А сам будинок належить жінці”, – каже житель Юрівки Максим Случевський.

    Жителі Юрівки переконують – насправді священник тут не живе. Хоча на подвір’ї його застали.

    “Я не дозволяю вам зараз себе знімати. От давайте ми з вами домовимося про зустріч і будемо тоді спілкуватись. Дякую”, – розповів настоятель церкви УПЦ МП отець Володимир.

    Люди вважають – церква за документами стала звичайним будинком, бо власник не хоче віддавати храм громаді, що проголосувала за перехід до ПЦУ.

    Священник подав на селян до суду. Віряни ж вирішили – ходити до російської церкви більше не хочуть. І шукають гроші на адвокатів.

    У Віті Поштовій ситуація набагато краща. Там митрополит Олександр (Драбинко) вже призначив молодого священника отця Павла.

    20-річний отець Павло – переселенець з окупованого Криму.

    “Ми з матушкою приїхали з міста Євпаторія два роки тому. Кожен день молимось за наших захисників”, – каже настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ отець Павло.

    На окупованій батьківщині отця з ПЦУ незлюбили.

    “Це така ненависть у людей. Кажуть – розкольники. “Сатаністи” – таке я чув”, – згадує настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ отець Павло.

    У липні люди зібралися на збори. Проти московської церкви в селі висловилися всі. Рішення про законну перереєстрацію релігійної громади отримали наприкінці вересня. Та згортати хоругви і йти з храму отець від УПЦ мп не збирався.

    Маючи на руках рішення про перехід до ПЦУ, люди опечатали вхід до церкви. У відповідь московський патріархат покликав “тітушок”.

    Після інвентаризації майна – під пильним наглядом поліції – батюшка з ворожої церкви виїхав із храму.

    Найсвіжіше

    Популярне