Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха молився за літургією з архієпископом Тернопільським

    30 жовтня у Неділю 20-ту після П’ятидесятниці, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл служив Божественну Літургію разом із архієпископом Тернопільським і Бучацьким Тихоном в кафедральному храмі Різдва Христового м. Тернополя.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні» з посиланням на Тернопільсько-Бучацьку єпархію ПЦУ.

    Архіпастирям за богослужінням співслужив протоієрей Віктор Мартиненко та духовенство кафедрального храму ПЦУ. Після євангельського читання архієпископ Тихон звернувся до пастви з повчальним словом проповіді розкривши зміст Євангельського читання та закликавши уподібнюватися у своєму житті Христу, щоб достойно називатися християнами.

    За богослужінням були піднесені особливі молитви за перемогу України над агресором, воїнів-захисників Батьківщини та український народ.

    По завершені Божественної Літургії єпископ Михаїл звернувся з вітальним словом до владики Тихона, подякувавши за запрошення та подарувавши на молитовну згадку копію ікони Спасителя з Софії Константинопольської.

    «Тернопільщина і мені не чужа, – зауважив екзарх. – Ще в юні роки, я кілька років жив у Чорткові, вчився там в школі і тому я теж якоюсь мірою Тернополянин».

    Він зазначив, що Господь не економив на слові Божому і давав всім, хто тільки може прийняти.

    «Рослина, коли вона проростає крізь камінь, вона руйнує його. Ось так і слово Боже, якщо воно впало на кам’янистий грунт в терен. Воно зійшло, але воно вже, щось змінило. І ваша архіпастирська праця, для того, щоб донести слово Боже для якомога більшої кількості людей, ніколи не пропадає даром», – сказав єпископ Команський Михаїл звертаючись до архієпископа Тихона.

    Своєю чергою архієпископ Тихон висловив слова подяки Екзарху Вселенського Патріарха за спільну молитву і теплі вітання та на згадку про відвідини Тернополя і спільне богослужіння подарував просфору і картину із зображенням найдавнішого храму міста.

    «І в цій суєті суєт, в якій ми живемо, ви відіграєте величезну роль. Тому що ті крупини засіяного доброго зерна є сьогодні величезним результатом для всієї нашої багатостраждальної неньки України». – сказав архієпископ Тихон, звертаючись до єпископа Михаїла.

    Владика Тихон зазначив, що дуже важливо, чути добре слово від предстоятеля, від архієреїв і коли приїжджає підтримати екзарх.

    Найсвіжіше

    Популярне