П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський до українського священника: Церква повинна бути поруч із усіма жертвами

    Днями Папа Франциск зустрівся зі священниками та семінаристами, які навчаються в Римі. Серед десятьох питань, які були поставлені понтифіку, одне стосувалося війни в Україні.

    Поставив це питання священник з України, повідомляє сайт Римо-католицької Церкви в Україні.

    Ваша Святосте, Папа Франциск, я є українським священником. Сьогодні ми бачимо як багато у світі воєн та збройних конфліктів, особливо йдеться про війну в Україні. Хочу запитати, яку роль мала би виконувати Католицька Церква щодо теренів, вражених війною, яке завдання священників у цих регіонах?

    «Католицька Церква, Свята Мати-Церква, – Мати всіх народів. Коли діти сваряться, матір страждає. Церква повинна страждати перед обличчям війни – це знищення її дітей. Як мама страждає від непорозумінь між дітьми, коли вони сперечаються чи не розмовляють одне з одним, – це маленькі домашні війни, – так і Мати-Церква повинна страждати перед обличчям війни, що відбувається у твоїй країні. Вона повинна страждати, плакати і молитися. Вона повинна допомагати людям, які сильно постраждали, тим, хто втратив дім, пораненим на війні, загиблим … Церква – це мати, її роль у першу чергу – бути поруч із тими, хто страждає. Матері також креативні у справі миру, вони у певні моменти намагаються примирити. У цьому випадку це не просто, але у Матері-Церкви серце відкрите … Це правда, що у нас є Батьківщина і ми повинні її захищати. Але потрібно йти далі, до універсальнішої любові. Мати-Церква повинна бути поруч із усіма жертвами. Більше того, вона повинна молитися про покаяння агресора, того, хто прийшов зруйнувати батьківщину та вбити наших рідних. Чи молимося про це? Такою є поведінка християнина. Твій народ дуже страждає, і я знаю це, і я з вами. Але моліться за агресорів, бо вони – такі ж жертви, як і ви. Їхні рани непомітні – вони в душі, а ви моліться, моліться, щоб Господь навернув їх та настав мир. Ось це важливо», – сказав Папа Франциск.

    Найсвіжіше

    Популярне