П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Журналісти розповіли історію волонтера, який врятував від війни сотні життів (відео)

    Волонтер, керівник соціальної місії ПЦУ Роман Холодов врятував від війни сотні життів. Вивозив з-під обстрілів тих, про кого забули всі.

    Як йдеться в сюжеті ТСН, він називає себе загадково “Параволан”. Так колись прозвали себе священнослужителі, які ризикували своїм життям, щоб врятувати інших.

    Роман живе у тихому монастирі в середмісті Києва, та вдома буває нечасто. Разом з командою волонтерів з 10 хлопців священнослужитель більшість часу проводить на колесах.

    “Ми дуже багато возили важкохворих діток, важкохворих людей з онкологією, з різними захворюваннями. Ми працювали з лікарнями, з хоспісами. Це люди, які прикуті до ліжка, люди, які немають коштів для перевезення”, – каже Холодов.

    Цим церковнослужитель почав займатися за кілька років до початку повномасштабної війни. На спеціально обладнаному реанімобілі вони перевозять важкохворих людей. Робота Романа – організаторська: прокласти маршрут евакуації, прорахувати, що потрібно в дорозі (знеболювальне, кисень, ноші).

    А з початком повномасштабної війни роботи у цієї групи волонтерів дуже багато, ось вже 8 місяців вони працюють нон-стоп.

    2 березня до Романа звернулися бійці тероборони Києва, цього разу евакуювати просили цілий дитбудинок, з-поміж них були й хворі дітки. На вокзалам волонтерам передавали дітей на потяг до Польщі.

    Він врятував сотні людей, але за метушнею не було часу запитати ні їхніх прізвищ, ані контактів.

    Найсвіжіше

    Популярне