Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Духовному центрі УПЦ США зібралась коаліція релігійних лідерів Нью-Джерсі

    Коаліція релігійних лідерів Нью-Джерсі зібралася в Духовному центрі Української Православної Церкви США в Саут-Баунд-Брук/Сомерсет, штат Нью-Джерсі, на офіційну піврічну зустріч, щоб вирішувати проблеми “продовольчих пустель”.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Коаліція релігійних лідерів Нью-Джерсі (NJCRL), якій близько п’ятдесяти років, представляє релігійне керівництво християнських, індуїстських, єврейських, мусульманських і сикхських релігійних традицій. До складу Коаліції входять близько шістдесяти п’яти релігійних лідерів, включаючи єпископів, імамів, рабинів й інших релігійних лідерів.

    У своєму вступному слові рабин Метью Гевірц – президент NJCRL, привітав учасників зустрічі та закликав єпископа Трейсі Вафоломея, єпископа Синоду Євангелічно-Лютеранської Церкви Америки в Нью-Джерсі, до молитви.

    Рабин Гевірц від імені Коаліції релігійних лідерів висловив подяку на адресу УПЦ США ​​за проведення зустрічі та запросив архієпископа УПЦ США Даниїла (Зелінського) виступити перед зібранням.

    Архієпископ Даниїл привітав учасників пленарних засідань у Духовному центрі Української Православної Церкви США та висловив вдячність учасникам зустрічі за постійну підтримку українських біженців, особливо в штаті Нью-Джерсі.

    «…ми зібралися тут на 243 -й день геноцидної агресії Російської Федерації проти народу України. Вітаю вас у Духовному Центрі Церкви (УПЦ США, – ред.) зі словами вдячності за любов і турботу, яку ви виявили до народу України, особливо до тих, хто живе в Нью Джерсі».

    У своєму виступі архієпископ розмірковував про надважливе служіння, яке УПЦ США ​​здійснює у військових госпіталях в Україні, особливо в місті Києві, звертаючи увагу на приклад пані Віри Саволій, яка щоденно роздає домашню їжу пораненим воїнам України.

    Владика розповів про жертви, на які йдуть люди, щоб забезпечити належним харчуванням нужденних в Україні, а також у США і особливо в штаті Нью-Джерсі. Тема продовольчої безпеки та її благодійного розподілу була в центрі пленарних засідань Ради релігійних лідерів Нью-Джерсі.

    Серед учасників дискусії були доктор Таня Беннетт з Теологічної семінарії Дрю, голова правління Церкви та товариства Об’єднаної методистської церкви Великого Нью-Джерсі; Тара Колтон, старший віце-президент Управління економічного розвитку Нью-Джерсі з питань економічної безпеки та адміністратор Закону про допомогу “продовольчим пустелям” Нью-Джерсі; Марк Дінгласан, директор Управління продовольчої безпеки Нью-Джерсі; Ліза Пітц, директор Food Action/Hunger Free NJ та Карлос Родрігес, президент і генеральний директор Community Food Bank of NJ.

    Учасники пленарного засідання торкнулись життєво важливої ​​проблеми спільноти штату Нью-Джерсі: 38 мільйонів людей у ​​США відчувають нестачу їжі.

    Близько 650 000 людей у ​​Нью-Джерсі стикаються з голодом щодня. З них 175 тисяч – діти. Коли їм не вистачає їжі, вони можуть зазнати негативних наслідків на свій фізичний розвиток і психічне здоров’я.

    Відсутність продовольчої безпеки існує в усіх округах Сполучених Штатів, від найбідніших до найзаможніших. Батьки недоїдають, щоб нагодувати дітей, люди похилого віку вибирають між покупкою ліків і їжі, а студенти вибирають між навчанням і їжею. Цей важкий вибір є сумною реальністю для багатьох сусідів Нью-Джерсі.

    Програма допомоги “харчовим пустелям” спрямована на забезпечення продовольчої безпеки громад у Нью-Джерсі, надаючи до 40 мільйонів доларів США на рік у вигляді податкових пільг, позик, грантів та/або технічної допомоги для розширення доступу до поживної їжі та розробки нових підходів до полегшення проблеми голодуючих.

    В рамках Програми Управління економічного розвитку штату Нью-Джерсі у координації з Департаментами у справах громад та сільського господарства штату визначили до 50 голодуючих громад по всьому штату;

    Програма економічного розвидку надає податкові кредити для стимулювання бізнесу до створення та утримання нових супермаркетів та продуктових магазинів у громадах “продовольчих пустель”; надає технічну допомогу з питань передового досвіду щодо підвищення доступності поживних продуктів харчування; а також надає гранти та позики підприємствам роздрібної торгівлі продовольчими товарами всіх розмірів для фінансування витрат на обладнання, пов’язаних із забезпеченням свіжими продуктами харчування, технологічних витрат, пов’язаних з підтримкою виплат за Програмою додаткового харчування (SNAP) та Програмою додаткового харчування для жінок, немовлят та дітей (WIC), а також ініціатив із забезпечення продовольчої безпеки.

    Учасники зустрічі дізналися про шляхи залучення та допомоги державній владі у вирішенні проблеми голоду через релігійні та волонтерські громади. Були представлені та обговорені для реалізації нові плани та ініціативи.

    Заключну молитву перед обідом виголосив Імам В. Дін Шаріф, Голова Ради імамів штату Нью-Джерсі, який висловив подяку УПЦ США за організацію зустрічі.

    Учасники піврічного засідання були пригощені традиційним українським обідом з борщем та варениками, приготовленими співробітниками Консисторії УПЦ США та Українського культурного центру.

    Найсвіжіше

    Популярне