Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Паламар ПЦУ служить добровольцем на передовій російсько-української війни

    Смілянин Володимир Бондаренко, який донедавна допомагав священникам Покровського собору Православної Церкви України під час богослужінь як паламар, от вже вісім місяців захищає Україну від російських окупантів на північному сході нашої держави. Туди він пішов не за призовом військкомату, а за покликом свого серця, добровольцем, знявши з себе церковний одяг і надівши форму військового ЗСУ.

    Про це йдеться у Фейсбук-групі “Змінимо Смілу на краще”.

    Цими днями він уперше за весь час служби приїхав на декілька днів у відпустку, щоби побачитися з дружиною, рідними й друзями, а у неділю, знову допомагав священникам у вівтарі рідного собору.

    Під час бурхливих подій, що відбувалися навесні цього року і що були пов’язані з переходом громади з московського патріархату до незалежної (автокефальної) Православної Церкви України, Володимир без вагань підтримав вибір патріотично налаштованих парафіян і зробив власний вибір, перейшовши до ПЦУ.

    «У нас є власні приклади вірності й мужності парафіян, котрі доводять це своїм особистим життям і готовністю виконати найголовніший заповіт Ісуса Христа — заповіт жертовної любові — заради невідворотного звільнення України від московських кайданів», — сказав настоятель Покровського собору протоієрей Миколай Середич.

    Нагадаємо, держсекретаря Міноборони України предстоятель ПЦУ нагородив церковним орденом.

    Найсвіжіше

    Популярне