П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В росії священика засудили за повторну дискредитацію армії

    Верхотурський районний суд Свердловської області ухвалив вирок єромонаху неканонічної православної церкви Нікандру (Євгену Пінчуку) у кримінальній справі про повторну дискредитацію російської армії. 51-річного священика засуджено до штрафу у розмірі 100 тисяч рублів. Про це повідомляє видання 66.ru.

    Звинувачення просило йому реальний термін у колонії. Приводом для порушення справи стали його дописи у ВКонтакті. У них він висловлювався проти війни в Україні, критикував керівництво РПЦ та Росії. Наразі всі записи на його сторінці видалені.

    “Новій газеті. Європа” ієромонах розповів, що слідство планувало звинуватити його ще у розпалюванні почуттів віруючих, але експертиза не знайшла цього у його записах.

    Раніше священика вже засудили до примусових робіт за несплату штрафу про дискредитацію армії. В інтерв’ю “Новій газеті.Європа” він зазначив, що незважаючи на українське прізвище, вважає себе росіянином, але Україна – безперечно, постраждала сторона, яка має моральне право на захист своєї території.

    Найсвіжіше

    Популярне