Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звернувся до українців у День відповідальності людини

    Вдруге наша держава відзначає День відповідальності людини. Але і без спеціальної дати кожен з нас нині прекрасно розуміє, що таке відповідальність, бо під час війни всі ми маємо повсякчас її виявляти.

    Про це нагадує Предстоятель ПЦУ на своїй сторінці у Фейсбуці. 

    Як відповідальність персональну (за себе, свої вчинки, за дітей, батьків, рідних і знайомих), так і відповідальність колективну – за нашу Батьківщину, наш народ, наше майбутнє.

    Завдяки цій чесноті, відповідальності, ми гуртуємось і разом протистоїмо ворогові. Наші захисники, лікарі, рятівники, працівники спеціальних служб, та й всі ми, кожен на своєму місці, відчуваємо нині особливу відповідальність не лише за себе, а й за інших. І це дуже відрізняє нас від ворога, який не володіє свідомістю відповідальності, а тому коїть безчесні, недостойні вчинки, не керуючись ані людяністю, ані честю, ані совістю. Це виокремлює українців як зрілу, правильну й гармонійно сформовану націю – на відміну від більшості росіян, для яких поняття відповідальності, гідності і свободи виявилися абсолютно чужими.

    Бог закликає людину до відповідального ставлення до життя. Абсолютно все, що здійснюється людиною, передбачає її відповідальність – перед собою, перед своїми ближніми, перед Творцем. По суті, все Євангеліє та вчення Спасителя – це заклик до особистої моральної відповідальності людини за власні вчинки, які мають вплив та наслідки не лише на конкретну людину, а на долю всього людства.
    Бережіть одне одного, будьте відповідальними і перемагайте зло!

    Найсвіжіше

    Популярне