Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунська Церква передала гумдопомогу для переселенців на Закарпатті

    11 жовтня 2022 року співробітники Федерації благодійності Румунського Патріархату доставили гумдопомогу тисячам біженців із прифронтових міст України, які зараз перебувають у Рахівському районі Закарпатської області, повідомляє basilica.ro.

    Акцію координував священник Кипріан Іоніце, Патріарший радник та президент Федерації благодійності.

    За підтримки єпархії та Асоціації молодих румунів Закарпаття гуманітарну допомогу розподілили серед тих, хто її потребує. Частину наборів роздали малозабезпеченим людям.

    Вартість вантажу та транспортні витрати становили 250 000 лей (50 000 євро). З цієї суми 80 000 лей надійшли з призначених для біженців коштів Федерації благодійності, 85 000 лей – з фонду Патріаршої адміністрації «Допомагай з радістю» та 85 000 лей – з фонду Бухарестської архієпископії «Сіністрат».

    До продовження гуманітарних акцій для України закликав в одному зі своїх послань Предстоятель Румунської Православної Церкви.

    «Необхідно збільшити кількість молитов про закінчення війни та духовне зміцнення тих, які страждають через це, – сказав Блаженніший Патріарх Даниїл. − Давайте й надалі допомагати українським біженцям, бути для них руками милосердної любові Христа, Того, Хто їх захищає та дає їм сили, терпіння та надію на повернення на Батьківщину».

    Найсвіжіше

    Популярне