Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Михаїл: Господь закликає нас бути милосердними

    16 жовтня у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха Єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію у співслужінні диякона Івана Петрущака.

    У своїй проповіді архієрей наголосив на християнській чесноті прощення і на любові Бога до всіх людей, як добрих, так і злих, повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    За словами архієрея, сьогоднішнє Євангеліє продукує багато запитань для нашого самоусвідомлення та совісті, але Господь відповідає нам у Євангелії, для того, щоб навіть із найскладніших випадків ми знаходили собі відповідь і зокрема на цей випадок, коли ми задаємо питання: «От я робив все добре, по відношенню до інших людей, як християнин, а вони завдають мені прикрощів, заподіюють шкоду і тому подібне».

    «Господь робить паралелі і закликає нас уподібнитися Богу, Який однаково подає і сонце і дощ для праведних і для неправедних і злим і грішним. Тобто проявляти милість до всіх, особливо до наших близьких, які можливо чимось зашкодили нам в нашому повсякденному житті», – йшлось на проповіді екзарха.

    Завершується сьогоднішнє наше читання словами: «Будьте милосердні, як і Отець ваш Небесний милосердний», зазначив єпископ Михаїл.

    «Найчастіше непорозуміння зустрічаються між близькими людьми. Хай же, цей заклик Божий, буде для нас настановою і хочу сказати не тримаймо одне на одного зла. Не завжди вдається пробачити людині, коли особливо, ви ставитесь щиро, а людина заподіює вам шкоди. То давайте зізнаємось, що нам тоді хочеться, щоб ця людина страждала, відчула те саме, але Господь закликає нас боротись із цим починаннями і прощати, бути милосердними, пам’ятаючи, що всі ми люди», – зауважив єпископ Команський.

    Архієрей закликав постаратись, наскільки це можливо в нашому житті, прощати близьких і друзів, які можливо чимось завинили перед нами і бути милосердними, як і Отець наш милосердний.

    «Хай Господь береже всіх вас і всіх ваших друзів», – підсумував Екзарх Вселенського Патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне