Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Не розуміє природу “руского міра”: Філіпович про справжні погляди папи Римського

    Папа Римський Франциск закликав Путіна зупинити війну, а Зеленського попросив погодитися на переговори. Річ у тім, що християнський світогляд відрізняється від світського, тому до папи варто ставитися, як до релігійного лідера.

    Про це 24 каналу розповіла релігієзнавиця Людмила Філіпович. За її словами, значно дієвішим за заклики до миру було би, якби він оголосив про збір грошей на швидкі допомоги для України.

    Філіпович зазначила, що загалом у поглядах папи Римського помітна еволюція. Але вони все одно є класичними християнськими й орієнтовані на те, що людство має жити в мирі. Тобто основна місія християнської Церкви – це миротворення.

    “Папа Римський – великий ідеаліст і романтик. Я так, наприклад, його сприймаю. А ми після стількох місяців і років війни перетворилися на глухих прагматиків. Ми не віримо в слова, ми віримо лише ЗСУ. І ми знаємо, що наша перемога залежить від конкретних дій”, – сказала релігієзнавиця.

    Вона зауважила, що ми хочемо почути від папи Римського те, що мав би сказати якийсь прогресивний політик, який підтримує Україну. Тому до нього варто ставитися, як до релігійного лідера. А релігійний світогляд, особливо християнський, усе ж відрізняється від світського.

    Я думаю, що папа робить багато чого з того, що може робити. Тому що його вплив на світських діячів дуже великий. Всі дослухаються його слів. Саме тому ми так реагуємо на те, що він говорить і як він говорить, – заявила Філіпович.

    Однак, на її думку, папа Римський просто погано розуміє природу рашизму та імперіалізму. А Росія лежить у річищі саме цих ідеологій.

    І він зовсім не зрозумів природу “русского міра”. “Русскій мір” – це те, що танком проходить по всіх абсолютно територіях і головне – по мізках наших, – сказала релігієзнавиця.

    За її словами, під впливом “русского міра” у головах наших людей є абсолютне сміття. Вони хочуть єднатися з Росією. А щодо думки папи, багато чого залежить від людей, які його оточують.

    Найсвіжіше

    Популярне