Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Прем’єр-міністр Греції зустрівся з архієпископом Америки: зачепили тему України і НАТО

    Архієпископ Американський Елпідофор зустрівся з представниками грецької діаспори у Нью-Йорку у присутності Прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса, який перебуває з візитом у США з нагоди проведення Генеральної Асамблеї ООН.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Як сказав архієпископ Елпідофор: «Ми зібралися сьогодні з лідерами діаспори і попросили Божого благословення для прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса, його уряду і для греків усього світу. Ми молилися за збереження свободи, за мир і стабільність у світі. Дай Боже, щоб так було завжди!».

    Зі свого боку Прем’єр-міністр Греції під час обіду на його честь з представниками емігрантських організацій у Нью-Йорку сказав, що дуже радий бачити, що грецька громада Америки знову переймається тим, що відбувається в Греції.

    «І я думаю, що однією з причин того, що це відбувається, є те, що в Греції дійсно дуже добре йдуть справи в останні роки», – зазначив він, додавши, що повертається до США, щоб виступити на Генеральній Асамблеї ООН в той час, коли Європа знову занурена у війну.

    Прем’єр-міністр Греції підкреслив, що альянс Греції зі США перебуває на найвищому рівні, щоб донести повідомлення про те, що насправді відбувається сьогодні у східному Середземномор’ї та підкреслити, що у той час, коли Захід підтримує Україну у війні проти агресивної Росії, останнє, що нам потрібно, – це ще одне джерело геополітичної нестабільності у південно-східному блоці НАТО.

    На цьому ж ланчі був присутній Міністр закордонних справ Республіки Кіпр пан Іоанніс Касулідес, якого привітав Прем’єр-міністр, зазначивши, що не слід забувати, що рана Кіпру досі відкрита і що через 48 років після турецького вторгнення проблема об’єднання острова, на жаль, досі не вирішена.

    «Поразка президента Путіна в Україні є дуже важливою не лише на користь України, але й для того, щоб надіслати сигнал усім авторитарним лідерам, що кордони не можуть бути перекроєні силою, що історичний ревізіонізм не буде винагороджений і що є лише один спосіб вирішувати суперечки в сучасному світі – поважати принципи міжнародного права і дозволити цивілізованим державам сісти за стіл переговорів, обговорити і вирішити свої розбіжності мирним шляхом», – додав Кіріакос Міцотакіс.

    Крім того, він заявив, що Росія використовує природний газ як зброю, підвищила ціни в десятки разів та чинить надмірний тиск на всі європейські економіки, намагаючись зламати рішучість Європи у нашій підтримці України.

    «Росії це не вдасться, і це не станеться, тому що ми зробимо все можливе, щоб забезпечити підтримку наших громадян і бізнесу протягом цієї важкої зими. Ми підтримаємо їх фінансово. Ми будемо впроваджувати програми, за допомогою яких ми будемо переробляти надприбутки найбільших виробників енергоресурсів і спрямовувати їх у спеціальні фонди для підтримки бізнесу та домогосподарств, щоб знизити непомірну вартість електроенергії та газу», – запевнив пан Міцотакіс, який вкотре наголосив, що це має відбуватися і на європейському рівні, щоб не поставити під загрозу єдність наших республік і наших суспільств.

    Photos: © GOARCH / Dimitrios S. Panagos

    Найсвіжіше

    Популярне