Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Господь кличе нас, не тому, що ми достойні, а кличе грішників, негідних

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час своєї проповіді розповів про поклик Христа. Господь кличе нас, не тому, що ми достойні, а кличе грішників, негідних, Господь кличе нас прийти до Себе такими, якими ми є.

    «Чи має гріх бути покараний? Так, гріх має бути покараний, про це каже Божий закон. Але Господь хоче не того, щоби ми загинули, як грішники, але щоби ми виправилися, змінилися, оновилися і досягли спасіння. Він хоче, щоби кожна людина розділила з Ним блаженство вічного буття в любові та святості. І знаючи, що ми є немічні, що гріх ще має над нами владу і діє в нас – Господь все одно кличе нас до Себе. Він дає нам причастя до Його святині, дає блаженство Своєї любові не як відплату за заслуги, але як дар. Він кличе нас не тому, що ми справді цього достойні. Бо якщо кликали би лише достойних, тоді ніхто з людей не міг би досягти спасіння», – сказав предстоятель ПЦУ під час проповіді 18 вересня, передає пресслужба ПЦУ.

    За словами архієрея, всі ми є знайденими на роздоріжжях світу цього. Слуги Господні – наші батьки, наші духовні наставники і вчителі, – покликали нас до Церкви, покликали розділити радість спілкування з Сином Божим.

    «..стаючи членами Церкви ми зобов’язані перемінитися. Як на урочистість ми не вдягаємо одяг буденний чи робочий, але дбаємо про одяг особливий, який підкреслює і винятковість події, і нашу повагу до тих, хто запросив на свято, так і стосовно нас та Церкви», – зазначив митрополит.

    Однак християни мають обов’язок переміни, щоб не бути відкинутими. Християни мають самі відкинути негідне, гріховне, брудне, а зодягнутися у чистоту, прикраситися вірою й добрими ділами.

    «Багато християн – та не всі вони живуть так, як належить християнам, не всі перемінилися, не всі зодяглися у добру, істинну віру. Не всі відкинули гріховні справи світу цього. Тому навіть коли ми через хрещення і увійшли до Господа, це ще не означає, що кожен з нас залишається з Ним. Притча нагадує, що і до нас прийде господар свята. І якщо побачить, що ми зганьбили його покликання, зневажили його милість, що ми знехтували честю, виявленою нам – то доля наша буда з тим, кого викинули геть», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся із делегацією Єпископської конференції Франції РКЦ. Також він відкрив будинок для жінок, що зазнали насильства.

    Найсвіжіше

    Популярне