Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині існує проблема з реєстрацією громад, що переходять до ПЦУ

    Депутати Тернопільської обласної ради звернулися до Міністерства юстиції – надати право державним реєстраторам релігійних організацій обласних державних адміністрацій проводити державну реєстрацію юридичних осіб – релігійних організацій незалежно від їх територіального розташування.

    За словами голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша, під час війни немає можливості пройти спеціальні курси для держреєстраторів, повідомляє “Погляд”.

    “Востаннє спеціальне тестування Мін’юст проводило у липні 2021 року. Як наслідок, ми не маємо реєстратора, який би мав доступ до здійснення державної реєстрації релігійних організацій.

    Тобто наші релігійні громади, які переходять з московського патріархату до Православної церкви України не можуть діяти у правовому полі як юридична особа. І ці всі конфлікти на рівні громад, пов’язані з тим, що парафіяни МП кажуть, ми зареєстровані, а ви ні.

    Якщо буде ухвалений принцип екстериторіальності, ми зможемо реєструвати свої релігійні громади у будь-якому місті України”, – зазначив Володимир Труш.

    Найсвіжіше

    Популярне