Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Перемоги Україні на полі бою запобігатимуть появі потенційної «втоми від України» – історик

    Американський історик та письменник, професор Єльського університету Тімоті Снайдер вважає, що перемоги Україні на полі бою запобігатимуть появі у західних суспільствах потенційної «втоми від України».

    Таку думку він висловив під час 17-ї зустрічі щорічної Ялтинської європейської стратегії, організованої Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Укрінформ.

    «Дуже прагматична відповідь на це запитання (про «втому від України», – ред.) – треба мати перемоги на полі бою: такі, як учора, такі, як сьогодні, такі, як завтра і післязавтра. Це, мабуть, прозвучить цинічно, але, як показує історія, американці хочуть бути на боці тих, хто виграє», – сказав Снайдер, який виступав українською.

    Окрім того, на його думку, українцям треба говорити про перемогу над Росією «спокійно, політично, як про спільний загальний шлях до кращого для всіх майбутнього».

    За словами професора Єльського університету, він розуміє, що питання потенційної «втоми від України» є болісним для українців. Водночас він зауважив, що, за його спостереженнями, її наразі немає. У цьому контексті Снайдер відзначив, що українські прапори висять на будинках людей у США, які мають найрізноманітніші погляди, а американська політика щодо України теж не здається йому «поганою».

    «Хоча я згодний з генералом (армії США, – ред.) Веслі Кларком, що треба планувати тривалу війну, щоб виграти коротку», – зазначив професор Єльського університету.

    Найсвіжіше

    Популярне