Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель відвідав громаду села Гніздичне, яка серед перших на Тернопільщині доєдналася до ПЦУ

    Блаженнійший митрополит Епіфаній у суботу, 10 вересня, відвідав громаду села Гніздичне, що серед перших на Тернопільщині доєдналася до Православної Церкви України.

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви очолив молебень та спільно з громадою підніс молитви за захисників Батьківщини, за справедливий мир та Україну та весь наш український народ, передає пресслужба ПЦУ.

    Спільно із предстоятелем за богослужінням молилися митрополит Львівський Макарій, архиєпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архиєпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель храму протоєрей Іван Лесик, місцеве духовенство, віряни, а також голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, голова Збаразької ОТГ Роман Полікровський, голова об’єднаної територіальної громади Гніздичного Ігор Матківський.

    Після молебню предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словами Першосвятительської проповіді.

    «Вдячний вам, громаді села Гніздичне, яка ще у 2019 році послідувала Томосу про автокефалію та доєдналася до Православної Церкви України, але довго була змушена у судах доводити свою правоту і місяцями молитися надворі, відстоюючи своє право на перебування в храмі Преображення Господнього.

    Радію, що ми успішно руйнуємо ті стіни, які будувалися супротивниками істини для нашої духовної ізоляції. Радію, що ми звільняємося з тих кайданів, якими намагалися утримувати нас подалі від усього світу.

    Переконаний: маємо робити все для того, щоби всі православні українці об’єдналися навколо Київського престолу. А це неодмінно станеться, бо цей процес незворотній, хоча і триває поступово. Бо ми хочемо, щоб він проходив мирно, спокійно і добровільно», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Настоятель храму, висловивши вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за Першосвятительський візит, підніс букет квітів.

    У неділю, 11 вересня, о 9:00 предстоятель Православної Церкви України очолить Божественну літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Тернополя.

    Найсвіжіше

    Популярне