Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Рівненщина: У Вишневому немає церкви, тому моляться за мир просто неба

    У Вишневому Демидівської ТГ Дубенського району на Рівненщині церкви немає. Але віряни моляться за мир просто неба, пише Голос України. 

    У далекій минувшині храм, ймовірно, у селі був – про це, зокрема, свідчить назва одного з мікрорайонів населеного пункту – Церковник. Як, коли і за яких обставин храм зник – запитання залишаються без відповіді. Принаймні поки що. Однак люди в селі богомольні і щирі парафіяни Дублянського Свято-Миколаївського храму ПЦУ.

    Кілька років тому у селі освятили новозбудовану фігуру Спасителя, яка височіє на місці колишнього хреста-фігури. Тоді в селі вирувала справжня духовна толока. Власне, тоді односельці і вирішили щороку на початку вересня відправляти Божественну літургію біля фігури. Пристав на цю пропозицію і духівник вишнівців о. Ярослав Смага.

    Цьогоріч о. Ярослав разом зі своїм сином – священиком о. Романом за підтримки кліросного хору Дублянської святині та за участю численних мешканців села вкотре відправили Божественну літургію у Вишневому. Подія, звісно, не планетарного масштабу, але вона свідчить, що жителі села тягнуться до Бога у цей складний для України і для кожного з нас час. Тому нехай їхні щирі молитовні звернення до Всевишнього зупинити війну духовними шляхами дійдуть до небес. Віримо в Україну і перемогу.

    Найсвіжіше

    Популярне