П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Хмельницькому релігійній громаді УПЦ МП хочуть припинити право на користування землею

    Хмельницька міська рада має намір припинити право постійного користування земельною ділянкою релігійній громаді УПЦ МП Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

    Про це свідчить проєкт рішення міської ради від 26 серпня, передає ХМ-Інсайд.

    Йдеться про два гектари землі, що на вулиці Панаса Мирного, 16/1 А, в мікрорайоні Озерна. Цю ділянку рішенням сесії Хмельницької міської ради у 2012 році надано в постійне користування релігійній громаді УПЦ під будівництво храму, духовно-просвітительських будівель, парафіяльного будинку, господарських будівель та влаштування парку. Наразі тут тривають будівельні роботи.

    Підставами припинення права користування ділянкою в проєкті зазначається рішення позачергової сесії Хмельницької міської ради від 17 червня (про звернення до РНБО і Верховної Ради щодо пришвидшення розгляду законопроєкту про заборону діяльності церков та інших релігійних організацій, які підпорядковуються московському патріархату), а також пропозиція постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

    Найсвіжіше

    Популярне