Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск висловив співчуття коптам з приводу трагедії у храмі в Ґізі

    Кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені папи Франциска телеграму на ім’я Глави Копської Православної Церкви папи Тавадроса ІІ.

    Про це повідомляє Vaticannews.

    “Папа Франциск глибоко засмучений новиною про нещодавню пожежу в храмі Абу Сіфін у Ґізі, що стала причиною загибелі багатьох людей, між якими діти та єпископ Абдул Бахкіт”. Про це йдеться у телеграмі співчуття, яку Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін надіслав від імені Папи Франциска Главі Коптської Православної Церкви з приводу трагедії, яка в неділю, 14 серпня 2022 року, сталася в третьому за кількістю населення місті Єгипту.

    “Складаючи найщиріші співчуття та запевнення у духовній близькості з пораненими й з усіма, кого торкнулася ця трагедія, – йдеться у посланні, – Його Святість ввіряє загиблих і їхні родини милосердній любові Бога та молиться про Господні втіху та силу для всіх”.

    Через пожежу, яка недільного ранку знищила коптський православний храм Абу-Сіфін в Ґізі, загинула 41 людина. Згідно з даними єгипетського МВС, причиною трагедії стала поломка в електромережі.

    Найсвіжіше

    Популярне