П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ подякував МАГАТЕ за активізацію зусиль для демілітаризації Запорізької АЕС

    Ми хочемо подякувати Міжнародному агентству з атомної енергетики (МАГАТЕ) за активізацію зусиль для демілітаризації нашої АЕС. Дякуємо всім членам Організації об’єднаних націй, у центрі уваги яких вчора перебувала ця, без перебільшення, світова проблема — ядерного тероризму. Про це сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у 170-й день нерівної боротьби українського народу з російським агресором.

    Відеозвернення поширив Департамент інформації УГКЦ.

    «Хочу подякувати представникові Апостольської столиці в ООН за те, що чітко засудив російську мілітаризацію мирного атому в Україні та створення загрози для цілої Європи і світу, — сказав Предстоятель і додав: — Нехай голос Католицької Церкви буде голосом правди в такому непростому сучасному світі, який виглядає як розбурхане море».

    У зверненні Глава Церкви розповів, що найбільша біда зараз розгортається довкола Запорізької АЕС.

    “Увесь світ шокували слова російського генерала, що „та земля, Запоріжжя, або буде російською, або перетворить на радіоактивну пустелю“… Всіх також неабияк шокувало не просто визнання представника Росії, що РФ мілітаризує цю атомну електростанцію, але її відмова вивести свої війська з цієї зони. І вчора, за один день, АЕС була обстріляна чотири рази! Палають міста і села Дніпропетровщини… є багато вбитих і поранених».

    У цей день Блаженніший Святослав продовжив роздуми про справедливу вільну Українську державу і розглянув третю засаду успішного державного будівництва — принцип солідарності. За словами Глави Церкви, принцип солідарності ми сьогодні досвідчуємо як життєдайний спосіб допомоги один одному в умовах війни, коли українські громади по цілому світі солідарні із братами й сестрами в Україні та намагаються помогти всім, чим тільки можуть, коли ми відкриваємо домівки перед потребуючими, переселенцями. І справді рятуємо ближнього в найбільш складні моменти його життя.

    «Ця християнська солідарність робить суспільство людяним, справедливим, де ніхто не почувається покинутим чи відкинутим, незалежно від того, чи він багатий чи бідний; чи активний у своїй діяльності, чи вже немічний і потребує опіки, допомоги від суспільства. Нехай цей принцип стане ключем для єднання і перемоги українців у цій несправедливій війні!», — переконаний Предстоятель УГКЦ.

    «Боже, благослови Україну! Боже, благослови дітей та мільйони українців, які в ці місяці були змушені покинути свої домівки. Благослови наших донеччан, бо зараз там триває обов’язкова евакуація. Боже, благослови українське військо й даруй Україні Твій справедливий Божий мир!», — додав на закінчення Блаженніший Святослав.

    Найсвіжіше

    Популярне