Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині заборонили хресну ходу УПЦ МП до Йосафатової долини

    Вінницька обласна військова адміністрація з міркувань безпеки заборонила проведення у період до 15 серпня масових публічних заходів, зокрема хресної ходи до Йосафатової долини.

    Про це повідомляє пресслужба ОВА, передає Укрінформ.

    «Відповідно до наказу начальника ОВА Сергія Борзова від 4 серпня 2022 року, протягом 4 – 15 серпня на території Вінницької області заборонено проведення масових публічних заходів, зокрема хресної ходи та богослужіння навколо (в межах) населених пунктів Голинчинці та Зведенівка Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області (Йосафатова долина)», – йдеться у повідомленні.

    Згідно з наказом, заборону на масові заходи запроваджено через загрозу життю і безпеці громадян в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України.

    Йосафатова долина розташована поблизу с. Голинчинці. Вона дістала назву за аналогією з місцем біля Єрусалима, де має відбутися Страшний Суд. Починаючи з 1923 року, коли, за словами пастуха Якова Мисака, у долині йому явилась Діва Марія, тут почали встановлювати хрести. Вона стала місцем паломництва православних вірян.

    Традиційно хресну ходу до Йосафатової долини проводить УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне