Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада Требухова планує перейти до ПЦУ. Збори призначено на 6 серпня

    Громада Требухова хоче розірвати будь-які стосунки з УПЦ (мп), до якої належить місцева Свято-Покровська церква. Вже цими вихідними мають відбутися загальні збори релігійної громади для спільного рішення про зміну релігійного статуту (положення) громади. Про це йдеться в одній із груп Требухова у Фейсбуці.

    В одній із требухівських груп адміністраторка опублікувала скріни листа нібито від бійців ЗСУ з Требухова. У листі на ім’я старости села Андрія Цахла, датованому 26 липня, військовослужбовці закликають невідкладно організувати заходи, які вирішать питання підпорядкування релігійної громади села  Православній Церкві України (ПЦУ).

    «На жаль, у цій важкій боротьбі не обходиться без зрадників. За період повномасштабної війни мала місце значна кількість випадків, коли служителі та представники церков, що перебувають у підпорядкуванні московського патріархату, виявлялися зрадниками України та українського народу й усіма можливими засобами спиряли ворогу, допомагали чинити геноцид українців, виконувати прохання або прямі накази ворога. Це і передача позицій ЗСУ, і переховування окупантів, їх зброї та амуніції, і надання ворогу інформації щодо місця знаходження чи проживання патріотів, активістів та їх сімей», – зазначається  в листі.

    Загальні збори

    6-го серпня о 10:00 на центральному стадіоні Требухова відбудуться загальні збори церковної громади парафії Покрови Божої Матері. Про це повідомили адміністратори однієї з требухівських груп.

    Требухів центр церква дрон

    «Наразі наша громада має історичний шанс позбавитися панування московського патріархату, через який здійснюється тиск агресора на наших громадян», – йдеться в повідомленні.

    Зазначимо, що адміністраторка  ФБ-групи «Требухів, 07454 NEW» Марина Горбачова-Овдієнко після розміщення цього оголошення на своєму ресурсі почала отримувати погрози. А також погрози надходили і на адресу її дітей.

    За законом України, кожна релігійна громада може самостійно вирішувати, під чиєю юрисдикцією перебувати. Для вірян, які хочуть розірвати будь-які стосунки з УПЦ (мп), Священний Синод Православної Церкви України пропонує спрощену процедуру прийняття, ухвалену 21 березня 2022 року. І поки у Верховній Раді ще не розглянули законопроєкт про заборону Московського патріархату, все більше релігійних громад добровільно  переходять  до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне