П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернець ПЦУ: у байдужому суспільстві народжуються тирани

    У байдужому суспільстві народжуються тирани. Таку думку озвучив декан монастирів єпархії архімандрит ПЦУ Костянтин (Марченко) у черговому випуску телепередачі «Духовна абетка», повідомляє сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Ведуча поцікавилася, чи обов’язково слідкувати за політичними подіями віруючій людині, чи їй достатньо лише розбиратися у церковних догматах.

    «Всі хочуть мати гарні пенсії, зарплати, жити у правовому суспільстві, де діють закони і правила», – пояснює архімандрит. Окрім того, що ми є віруючими людьми, ми ж живемо у суспільстві. А що на сьогоднішній день «політика»? Це життя твоєї країни. Тому потрібно бути послідовним. Якщо ти – «аполітичний», не цікавишся життям країни, то не нарікай на погані дороги, недбалих чиновників тощо. Ти що зробив для того, щоб змінити ситуацію?

    Варто пам’ятати, що ми живемо в суспільстві, ходимо на роботу, живемо серед людей. Тому ми не можемо бути байдужими до того, що відбувається навколо нас. «У байдужому суспільстві народжуються тирани», – переконує о. Константин. І про це варто пам’ятати.

    Нагадаємо, на Київщині до ПЦУ приєдналась парафія у селі Ольшанця. Також священник ПЦУ з Тернопільщини про те, як приймали переселенців.

    Найсвіжіше

    Популярне