П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі Пасічна на Хмельниччині священник УПЦ МП не рахується з рішенням більшості парафіян

    Парафіяни ПЦУ із села Пасічна на Хмельниччині, звернулась до Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області підполковника поліції Дулепова С. О. через свавілля священника УПЦ МП. Парафія вирішила перейти до ПЦУ, але священник не рахується з цим рішенням.

    Про це йдеться в дописі священника ПЦУ Олега Макаровського, передає Духовний Фронт України.

    Священник УПЦ МП Товпига (с. Залісся), порушивши всі попередні домовленості. обумовлені на сході села 25 червня 2022 року, самовільно відкрив Храм в с. Пасічна, при цьому зірвавши навісний замок і опечатані двері.

    На Сході села було вирішено, переважною більшістю голосів (68 проти 13) про перехід Храму до Православної Церкви України.

    Священник Товпига не підтримав рішення парафії і прихожани відмовили йому у здійсненні своїх обрядів, поклаши обовязки на священника ПЦУ з сусіднього села Гречана.

    Тоді ж було домовлено всіма сторонами, не проводити служби в храмі до вирішення питання по суті, тобто – до надходження Дозвільних документів з Хмельницького на підтвердження рішення громади.

    Священник ПЦУ отець Олег каже, що священник УПЦ МП боронить “рускій мір”.

    «Всупереч волі місцевої української громади, на жаль, “рускій мір” тут у тилу в головах і серцях наших співвітчизників, продовжує свою підривну роботу проти України, руками асимільованих ним наших громадян..( І – це на шостому місяці повномасштабної війни..?», – пише він у соцмережі.

    Найсвіжіше

    Популярне