Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Отець Юліан Тимчук: «Благословення – це здорова сім’я, здорові діти, мир у нашій Україні»

    Слава Ісусу Христу! Дорогі брати і сестри! Вітаю вас із недільним днем! Бажаю вам Божого благословення та мирного неба. Сьогодні читаємо уривок із недільного Євангелія, а саме 6 розділ Євангелія від Матфея, 24 вірш. «Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні» (Мт.6,24). Сьогоднішня тема нашої розмови – це фінанси. Фарисеї помилялися, оскільки вважали, що велике благословення – це фінансовий успіх. Вони вважали, що таким чином Господь Бог благословляє їхнє життя, але вони дуже і дуже помилялися. Сьогоднішнє Євангеліє повне слів, які стали крилатими, а саме: «Світло тіла – око» (Мт.6,22); «Не можете Богові служити – і мамоні» (Мт.6,24). І закінчується сьогоднішній євангельський уривок словами: «Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться» (Мт.6,33).

    Дорогі брати і сестри! Хочу навести приклад на основі однієї притчі. Отже, жив-був чоловік, який набув дуже багато грошей. Він був фінансово забезпеченою людиною, але знав, що потрібно помирати. Чоловік сказав дружині, що коли він буде помирати, то над його ліжком потрібно поставити велику валізу з грошами, щоб коли його душа буде підніматися, він зміг взяти її з собою, таким чином зламати систему. Ну ось і прийшов день х, і він помирає. Він помирає, а його дружина спішить до його ліжка. Вона дивиться вгору, а там так і знаходиться валіза з грошами. Тоді вона каже: «Так і знала, що треба було ставити її у підвалі».

    Воно звучить дещо смішно, але давайте у своєму житті зробимо максимум для того, щоб не триматися за фінансову сторону будь-якого питання. Для нас важливо залишатися віруючими християнами. А для цього ми повинні користуватися всіма благами, які нам посилає Господь Бог, але в жодному разі не думати, що це і є благословення. Адже благословення –  це здорова сім’я, здорові діти, мир у нашій Україні. Дорогі брати і сестри! Не перестаємо молитися за нашу Україну, за наших друзів, за наших сміливих воїнів, які захищають нашу Україну. І тоді ми знову пізнаємо, що таке істинне щастя. Бережіть свій власний духовний імунітет. А я вітаю вас із Божою неділею. Миру всім нам.

    Отець Юліан Тимчук, священик ПЦУ із Івано-Франківщини

    За матеріалами відеоблогу у Youtube. Джерело – Духовна Велич Львову.

    Найсвіжіше

    Популярне