Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Нападники хотіли «закрити» Україну залізною завісою, натомість нам відкрито двері в Європу”, – Предстоятель ПЦУ

    “Чотири місяці повномасштабної війни, але й чотири місяці героїчного спротиву. Біль, сум і втрати, але водночас життєстійкість, надія і солідарність. Залякування, погрози і брехня, але в той же час прозріння, руйнація міфів та викриття згубної ідеології «русского міра». Нападники прагнули ізолювати Україну, а отримали її підтримку усім цивілізованим світом. Хотіли її «закрити» залізною завісою, натомість нам відкрито двері в Європу.

    Про це Предстоятель ПЦУ написав у Фейсбук сьогодні, 24 червня, у четвертий місяць війни рашистів проти України.

    “Вже ніхто у світі не сплутає Росію та Україну. Комплекс меншовартості українців розвіяний та відійшов у небуття. Вже не виникає сумнівів щодо державної української мови. Ми зрозуміли і переконалися на власному досвіді (кожний на своєму) – наскільки українці далекі від того північного народу, який називався нашим «братом», а тепер назавжди носитиме Каїнове клеймо вбивці.

    За ці чотири місяці наш народ зрозумів, що не можна бути байдужими, бо з мовчазної згоди та бездіяльності трапляються великі нещастя. Ми переоцінили багато речей і змінили ставлення до справжніх цінностей життя. Ми навчились вірити попри все і єднатися заради інших. Ми вміємо ділитись, виявляти любов і милосердя, допомагати і рятувати, гуртуватися і жертвувати, часом навіть найціннішим, власним життям.

    В усьому цьому ми так сильно відрізняємося від тих, хто пране нас знищити і загарбати наше майно, нашу країну – від російської орди, від злочинців, вбивць, ґвалтівників, мародерів та брехунів. Все потрібно називати своїми іменами, щоби далі не дозволити поширювати пропагандистську оману і брехню, але свідчити правду. Бо цьому нас вчив Господь”, – йдеться у дописі Митрополита Епіфанія.

    Найсвіжіше

    Популярне