П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський зустрівся з дітьми-біженцями з України

    Український клас, сформований в італійській початковій школі, прибув разом з ровесниками на зустріч з Папою Франциском. Кілька дітей стали його гостями на борту панорамного автомобіля, повідомляє vaticannews.va, передає ДФУ.

    Зустріч із  дітками відбулась 22 червня. Папа Франциск сам повідомив про те, що в панорамному автомобілі під час проїзду між секторами з паломниками його супроводили діти з України.

    Римська початкова школа ім. Альберто Кальдоло, розташована неподалік площі Святого Петра, прийняла наприкінці березня двадцятку дітей, що втекли з України, рятуючись від війни. Вдалося сформувати цілий український клас, який отримав можливість продовжити навчання згідно зі шкільною програмою українського Міністерства освіти. Таким чином, війна не стала причиною втратити навчальний рік, як також досвід перебування разом з ровесниками.

    Тепер же українські діти разом з новими італьськими друзями прибули до Папи Франциска, якому принесли свої малюнки, які були приготовані під час занять у літньому таборі.

    Нагадаємо, на думку релігієзнавця Віктора Єленського папа Римський співчуває жертвам зла, але не наважується на кроки, здатні це зло зупинити. Також Франциск сподівається на зустріч з патріархом московським Кірілом у Казахстані.

    Найсвіжіше

    Популярне