Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Це Москві потрібна денацифікація!” – голова Американського Єврейського Комітету

    У понеділок, 13 червня, у Центральній синагозі Нью-Йорка (США) звучало “Слава Україні! Героям слава!”. Овації сотень лідерів єврейського світу, які зібралися на Глобальний Форум Американського Єврейського Комітету, викликав виступ очільника Комітету Девіда Харріса.

    Промова Харріса – реакція на звернення Володимира Зеленського до учасників Форуму. Незважаючи на глибоку ніч в Києві, президент країни, що воює, знайшов можливість виступити перед елітою єврейського світу, щоб закликати не втомлюватись від війни та подвоїти допомогу Україні.

    Про це пише віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін.

    “Уявіть собі на мить Вінстона Черчиля, який використав час у 1940-х роках на запис фільму для Глобального Форуму Американського Євресьйого Комітету. Ось таке значення він надає нам, вам, цій організації. І ми не можемо його підвести”, – промовив Харріс.

    Він впевнений, що денацифікацію треба проводити не в Києві, а в Москві. Тому що саме Москва розв’язала цю жахливу війну, що здавалась неможливою в світі ХХІ століття.

    “Бліцкриг почала Москва. Це Москва нагло, безрозсудливо і вараськи вторглася до суверенної країни. Саме Москва порушила міжнародні домовленості, у тому числі Будапештський меморандум. Саме Москва скоїла варварські воєнні злочини проти ні в чому не винуватих мирних жителів. І саме Москва вигнала з України мільйони людей. Це Москві потрібна денацифікація!”, – наголосив голова Американського Єврейського Комітету.

    Найсвіжіше

    Популярне