Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині віряни УПЦ перейшли до ПЦУ

    Свято-Духівська релігійна громада, що на Полтавщині, перейшла до Православної церкви України. До цього храм належав Українській православній церкві Московського патріархату. Про це  Суспільному повідомив благочинний Шишацького округу отець Павло.

    Рішення про перехід до Православної церкви України 6 червня ухвалила релігійна громада. Відтепер храм Святого Духа, що у селі Жоржівка Шишацької громади, підпорядковуватиметься Полтавській єпархії ПЦУ, повідомив отець Павло.

    “Громада Жоржівського старостату зібралася, їх було 176 чоловік. Вони проголосували про вихід з Московського патріархату і приєднатись до помісної церкви України. Із 176 чоловік всі одноголосного проголосували за вихід із Московського патріархату”, — каже отець Павло.

    Він тимчасово буде настоятелем храму Святого Духа. Священника, який до цього вів богослужіння, також запрошували на збори, але той відмовився приходити, каже отець Павло.

    За його словами, першу службу українською мовою у складі Православної церкви України у храмі влаштують 12 червня, у день Святої Трійці.

    Найсвіжіше

    Популярне