П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще одна релігійна громада на Вінниччині перейшла до ПЦУ

    Ще одна громада на Вінниччині вирішила приєднатися до ПЦУ. У неділю, пʼятого червня, збори провели у селі Великий Митник Хмільницького району. Про це Суспільному розповів протоієрей благочинний Вінницько-Тульчинської єпархії Іван Пукас.

    Священника, який служить у храмі, Михайла Шикируна, на зборах не було. За вихід із УПЦ та перехід до помісної церкви проголосували понад двісті людей. Після зборів обрали ініціативну групу. Із громадою вони рушили до храму і разом із його теперішнім настоятелем Михайлом Шикируном опломбували культову споруду.

    “Були перемовини між представниками УПЦ МП. Це двоє були з Вінниці, яких ми не запрошували, від митрополита Варсонофія. Але, будь ласка. Перемовини були з настоятелем Михайлом Шикируном. Після цих перемовин він зрозумів, що дії його не мають підтримки серед жителів цього села. За ним стояло десь пʼятеро людей. А біля храму було близько трьохсот”, — розповідає протоієрей благочинний Вінницько-Тульчинської єпархії Хмільницького району Іван Пукас.

    Каже, громада наполягала, щоби храм опечатали, поки йде процес узаконення документів. Протокол, який є являє волю громади на вихід із УПЦ МП, у вівторок, сьомого червня, нотаріально засвідчать. Особисті речі отець Михайло Шикирун має право забрати, а речі, які належать громаді, залишаться в храмі, каже Іван Пукас.

    Як тільки храм буде знятий з печатки, громада запросить священника ПЦУ, і проведуть богослужіння. Перше таке запланували у суботу, 11 травня.

    Найсвіжіше

    Популярне