Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Нунцій в Україні отримав державну нагороду від Президента

    Під час зустрічі послів іноземних держав, посольства яких вже відновили роботу в Україні, Володимир Зеленський особливим чином подякував тим, хто від початку війни не залишив столицю. З цієї нагоди Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас отримав державну нагороду, повідомляє Католицький оглядач.

    Також нагороду отримав посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, який всі 99 днів повномасштабної війни Росії проти нашої Батьківщини не залишали Київ.

    Під час зустрічі президент прийняв вірчі грамоти від послів трьох держав, які починають свою роботу в Україні. Це – Сполучені Штати Америки, Республіка Молдова та Республіка Індія, повідомляє сторінка Президента України.

    «Я дякую всім послам, які максимально довго залишалися в Україні. Тим, які максимально швидко повернулися в Україну. Я буду максимально радий усім, хто незабаром повернеться до нашого серця, до Києва», – сказав Володимир Зеленський.

    Володимир Зеленський також зауважив, що нинішня церемонія вручення вірчих грамот проводиться на території Софії Київської, яка була закладена 1011 років тому і де відбувалися доленосні події й ухвалювалися доленосні рішення. За його словами, відтепер це місце стане традиційним для проведення подібних заходів.

    Найсвіжіше

    Популярне