П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «У нас діюча угода тимчасово з УПЦ» МП, – Ткаченко про можливість надати приміщення ПЦУ

    Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи можливість надати ПЦУ приміщення у Києво-Печерській Лаврі, заявив, що угода про користування двома храмами у Верхній Лаврі є, пише УНН.

    «Стосовно ПЦУ і храму в Лаврі. У нас діюча угода тимчасово з УПЦ (МП. – ред.) про користування двома храмами у Верхній Лаврі. Ми намагаємось коректно вибудовувати діалог як з УПЦ (МП. – ред.) так і з ПЦУ. Це все ж таки дві наші церкви. І в багатьох випадках нас залучають як медіаторів. Завжди готові допомогти», – сказав Ткаченко на брифінгу у п’ятницю.

    Торкнувся міністр і питання можливої співпраці з ворогом священників Московського патріархату.

    «Стосовно колаборантів, чи тих, хто допомагає окупаційним військам, незалежно від того, до якої церкви він належить. Ми ставимо питання до наших правоохоронних органів, щоб такі кримінальні справи були доведені до кінця. Декілька таких речей, наскільки я знаю, зараз існує. Кримінальних проваджень. Але поки що офіційно я точно нічого сказати не можу про хід розслідувань», – зазначив Ткаченко.

    Нагадаємо, посол України у Ватикані назвав об’єкти у Києво-Печерській лаврі, які можуть надати ПЦУ. Також Синод ПЦУ просив уряд України передати їм храм у Києво-Печерській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне