П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Протистояння в храмі: У Михайлівській церкві у Рожищі були тітушки з Ківерців

    Протистояння у Михайлівській церкві у Рожищі спровокували чоловіки з міста Ківерці та інших населених пунктів, які ніколи не були прихожанами храму.

    Про це Район.Рожище розповіли місцеві активісти.

    Чоловіків упізнали жителі Ківерців. Зокрема, у церкві був ківерчанин Павло Гетманчук, та колишній очільник ківерцівського осередку «Партії регіонів» Олександр Красовський.

    Свого часу, у 2014 році, Красовський зізнавався, що їздив на Антимайдан разом з членами партії зі свого осередку.

    Дехто із присутніх у Рожищі не знав, куди їде і що має відстоювати. Про це деякі чоловіки зізнавалися у приватних розмовах.

    Нагадаємо, 22 травня релігійна громада Свято-Михайлівського храму вирішила приєднатися до ПЦУ. Наступного дня, 23 травня, парафію прийняли у клір Волинської єпархії ПЦУ.

    У церкві розпочалися протистояння. Прихильників московського патріархату обурив Прапор України на стіні храму, а священники МП проклинали вірян, бо ті їх не пустили до церкви. Наймана юристка погрожувала поліції, що привезе у Рожище 12 автобусів прихожан з новонародженими дітьми на руках.

    Довідково: тітушки – збірна назва найманців, часто люмпенізованих кримінальних елементів, гопників, молодиків, у тому числі спортсменів, які використовувалися українською владою (насамперед Януковичем) для застосування фізичної сили й провокацій в масових сутичках. 

    Термін з’явився у травні 2013 року і походить від прізвища спортсмена Вадима Тітушка.

     

    Найсвіжіше

    Популярне