Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У росії заявили, що «перестали втрачати солдатів». Центр інформбезпеки детально розвінчав фейк

    Кремль продовжує приховувати свої втрати в Україні, а нещодавно голова комітету держдуми з оборони андрій картаполов сказав, що «російська армія практично перестала втрачати людей». Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки розвінчав цей фейк.

    Про це йдеться в повідомленні Центру.

    Відомство зауважує, що держдума рф нещодавно ухвалила закон про скасування вікової межі для росіян, які бажають пройти контрактну службу в армії, — при чому в екстреному порядку одразу в трьох читаннях. «Таких законів не приймають, коли “перестають втрачати людей”», — наголошує Центр.

    25 березня російське міноборони востаннє заявляло про втрати рф у війні — нібито загинув 1 351 солдат. Водночас за даними українського Генштабу, на той час втрати росіян становили 16 100 осіб. Станом на ранок 2 червня їх вже приблизно 30 850.

    За підрахунками «Медіазони», у відкритих публікаціях у ЗМІ та соцмережах вдалося знайти 2 227 повідомлень про загибель окупантів, що з’явилися після 25 березня.

    У Центрі інформбезпеки також прокоментували заяву картаполова про те, що «тепер “спецоперація” проводиться відповідно до всіх керівних документів, бойових статутів, настанов», що нібито «дає відчутні результати».

    Відомство пояснило, що насправді головна тактика російської армії — «випалена земля». Окупанти знищують населені пункти та інфраструктуру, не шкодуючи ні людей, ні територій, ні будівель.

    «І ця тактика знаходить підтвердження у цифрах навіть не українських підрахунків збитків (вже понад 600 млрд доларів), а російських. Віцепрем’єр рф хуснуллін заявив, що для “відновлення Донбасу створюється цільовий фонд на 1 трлн рублів”», — зазначив Центр інформбезпеки.

    Найсвіжіше

    Популярне