П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський закликав не використовувати зерно з України як зброю, але за росіян не згадав

    Папа Римський Франциск засудив блокаду експорту пшениці з українських портів, проте не згадав про винуватців цих злочинів – російських загарбників.

    Про це він сказав наприкінці загальної аудієнції в середу, 1 червня, повідомляє Vatican News.

    «Викликає велику тривогу блокада експорту зерна з України, від якого залежить життя мільйонів людей, особливо, в найбідніших країнах», – сказав папа Франциск, не уточнивши, що саме російські загарбники блокують українське зерно.

    «Звертаюся з палким закликом зробити все можливе для того, щоби розв’язати цю проблему і щоб гарантувати загальнолюдське право на харчування. Будь ласка, не використовуйте зерно, основний продовольчий продукт, як зброю на війні», – закликав він.

    Африканський союз уже попередив, що блокада може спричинити продовольчу кризу на континенті, зазначає Українська правда. Російські кораблі блокують українські порти, перешкоджаючи проходженню експорту через Чорне та Азовське моря.

    Україна також закликала до зняття блокади, у той час, як Росія стверджує, що українська морська територія поблизу портів замінована.

    Нагадаємо, раніше папа Римський Франциск заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, однак досі не отримав його відповіді на свою пропозицію.

    Нещодавно папа Римський Франциск привітав патріарха РПЦ з днем ​​ангела, звертаючись до нього «ваша святість». Папа Римський також виступив з ідеєю «примирення» України та РФ, коли двоє людей символічно разом несли український та російський прапори у Ватикані, однак, за словами президента Зеленського, українське суспільство не сприйняло цю ідею.

    Найсвіжіше

    Популярне