Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині парафія, яка перейшла з УПЦ МП до ПЦУ, провела перше богослужіння українською мовою

    Парафія на Буковині, яка перейшла з УПЦ МП до ПЦУ, провела перше богослужіння українською мовою.

    Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на сторінку Православні Буковини ПЦУ.

    Перше богослужіння українською мовою у храмі Архістратига Михаїла села Хлівище Ставчанської ОТГ провели сьогодні, 29 травня.

    “Минулої неділі громада села переконливою більшістю, проголосувавши, перейшла в підпорядкування ПЦУ. Увесь тиждень ходили розмови, що з московської церкви можливі сюрпризи. Точно вже, що розглядалися різні варіанти подій, але врешті московити взагалі відмовилися служити у Хлівищі цього дня. Лише крадькома, здалеку хтось із тих кількох вірян (6-7 людей), які, певно, вірять більше московському попові, фіксував на відео, як розпочинається служіння на подвір’ї храму, по-новому, у лоні Православної Церкви України. Для нашої спільної історії України це дуже добре”, – йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що сьогоднішнє перше служіння у Хлівищі звершив священик Михайло Пашняк. Співслужив йому диякон Іван Іліка.

    Додають, що село Хлівище невелике: близько 200 дворів, де є люди. Проте храм Арх.Михаїла цього року відзначатиме 110 років із дня освячення. Він є архітектурною пам’яткою.

    “Отець Михайло нині оголосив парафіянам, що тепер кожного свята і за кожної потреби громади у селі відбуватимуться богослужіння. Утім громада повинна вирішити юридичні питання, щоби повноцінно користуватися храмом. Поки що служили на подвір’ї. Думається, що тисячні жертви українців на війні з московитами, і краю цьому поки немає, є надпереконливим аргументом окремим владникам не затягувати юридичне оформлення”, – зазначають на сторінці Православні Буковини ПЦУ.

    Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області вперше від початку війни релігійна громада перейшла з підпорядкування Української православної церкви (Московського патріархату). Парафія села Хлівище Ставчанської громади перейшла до Православної церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне