Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще дві громади на Хмельниччині підтримали перехід до ПЦУ

    28 травня відбулися збори релігійної громади Свято-Троїцького храму села Черепова та релігійної громади Свято-Іоанно-Богословського храму села Черепівка Олешинського старостату Хмельницької міської територіальної громади, пише Є.

    «Присутні на зборах кожної з громад одностайно підтримали перехід з упц мп до помісної Православної Церкви України! Дякую громадам за чітку позицію! Україна подад усе!», – на своїй сторінці в Фейсбуці написав голова Хмельницької районної адміністрації Олександр Чорнієвич.

    Очільниця старостинського округу з центром в Олешині Валентина Базилюк, в коментарі про збори під дописом заступниці міського голови Хмельницького Юлії Сабій, також висловилася з приводу рішення громади: «Дякую усім небайдужим, жителям с. Черепова та с. Черепівка Олешинського старостату, що до своєї рідної мови, рідної Православної Церкви України! Дякую, хто знайшов час, та хто не цураїться свого рідного, а саме головне, Рідної мови!»

    Нагадаємо, днями релігійні громади сіл Почапинці Чемеровецької громади та Вишнополя Староостропільської ОТГ, що на Старокостянтинівщині, прийняли рішення про перехід під юрисдикцію Православної церкви України. Після голосування, перехід до ПЦУ необхідно ще оформити юридично.

    Найсвіжіше

    Популярне