Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій провідав могилу свого друга – митрополита Драмського

    В атмосфері глибокого розчулення та скорботи Вселенський Патріарх Варфоломій відслужив 25 травня заупокійне богослужіння перед могилою свого близького друга, покійного митрополита Драмського Павла.

    Покійний митрополит міста Драми раптово помер 2 травня після гострого інфаркту міокарда і був похований у святій обителі Вознесіння Спаса в Таксіархах, передає orthodoxtimes.com

    «Я прибув із мученицького Фанара, як твій справжній друг, — сказав Патріарх, — із Константинополя, якого ти любив. Я прийшов звідти, де б’ється серце Понту, Східної Фракії, Каппадокії, Малої Азії, Егейського моря, що об’єднує. Павле, такі як ти вміють жити і помирати мужніми, праведними, не схилившись під труднощами, нестримними спокусами влади».

    «Я прийшов до вашої могили, — продовжив він, — щоб вшанувати вашу милосердну відданість і дружбу душі, принісши кілька квітів з вашої батьківщини Понту. Я прийшов подякувати вам за те, що ви вибрали шлях Істини та Чесності. Ти любив Фанар, Роміозину і ґрунти Понту».

    Вселенський Патріарх нагадав про спільне паломництво до Понту та Божественну Літургію, яку вони відслужили 15 серпня в Панагії Сумела в Трапезунті, підкресливши, що Митрополит Драми завжди був сповнений скромності.

    Патріарх Варфоломій завершив свою промову обіцянкою своєму близькому другу, покійному Митрополиту Драми: «Я завжди буду мати Понт у своєму серці, буду піклуватися про нього, як заповідав мені Вселенський Синод…».

    Біля входу святого монастиря Патріарха та його оточення прийняли ігуменя Порфирія, митрополит Неапольський і Ставропольський Варнава, губернатор Східної Македонії і Фракії, мер Драми та заступник вакантної Драмської митрополії, митрополит Ксанфійський і Перитерійський Пантелеймон. Митрополит Ксантійський подякував Вселенському Патріарху за вшанування пам’яті покійного митрополита Драми та за його любов до нього.

    Патріарх Варфоломій звернувся зі словами щирого співчуття та втіхи до рідних по тілу митрополита Драми, його матері та сестри, піднісши їм квіти.

    Найсвіжіше

    Популярне