Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл (Гундяєв) висловив впевненість у вірності «УПЦ» московському патріархату

    Патріарх московський Кіріл висловив упевненість у тому, що «церковний розкол» в Україні буде подолано, а сама УПЦ МП збереже єдність із Російською Церквою. Такі вислови Кіріл зробив на фоні майбутнього зібрання УПЦ МП, на якому останні можуть вирішити розірвати зв’язки із Церквою окупанта.

    «Практично вся історія Церкви, пов’язана з появою розколів і поділів, вона звідти, від зовнішніх ворогів Церкви, які неодмінно знаходили собі адептів і прихильників усередині Церкви і таким чином приносили згубні наслідки для життя православ’я. Але з Божої милості все це подолано і відторгнуто. Віримо, що так само буде і на українській землі», – сказав очільник РПЦ, який раніше благословив російські війська на війну в Україні, передає «Інтерфакс»

    Він зізнався, що кожен день молиться про те, щоб Господь дав українському духовенству і пастві зберегти вірність єдності московському патріархату та здатність чинити опір українській владі, яку Гундяєв назвав «зовнішнім тиском».

    «… в найважчий момент згадали б, як усі ми чинили опір найнебезпечнішим зовнішнім тискам за часів атеїзму, і витримали і зберегли святу Церкву нашу від всяких спокус», – сказав Кіріл.

    «Я сьогодні особливо молюся про те, щоб сили зла не похитнули єдність нашої Церкви, а це означає і те, щоб ці сили не змогли похитнути вірність народу нашого вірі Христовій та здатність зберігати єдність та згуртованість у надрах Церкви Православної», – сказав патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій висловив думку, що Кіріл мав би засудити війну, навіть, якби йому загрожувала в’язниця. Раніше моспатріарх Кіріл заявляв, що у росіян нема зацікавленості у конфлікті, бо вони хрещені в Києві.

    Найсвіжіше

    Популярне