Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Британська розвідка повідомляє про звільнення низки командувачів російської армії

    Протягом останніх тижнів кремль звільнив окремих високопоставлених командувачів збройних сил російської федерації, які провалили початковий етап вторгнення в Україну.

    Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, присвяченому війні в Україні.

    Британські експерти зазначають, генерал-лейтенант сєргєй кисєль, який командував 1-ю гвардійською танковою армією, відсторонений від посади за нездатність захопити Харків.

    Також було усунуто віцеадмірала ігоря Осіпова, який командував Чорноморським флотом росії. Ймовірно, це сталося через затоплення крейсера “москва” у квітні цього року.

    Своєю чергою, як вказують у відомстві, начальник генштабу рф військовий злочинець валєрій гєрасімов, ймовірно, ще залишається на своїй посаді. Втім не зрозуміло, чи зберігає він довіру президента путіна.

    “Культура приховування та пошуку цапів-відбувайлів поширена в російській військовій системі. Багато офіційних осіб, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, дедалі більше відволікатимуться на спроби уникнути особистої провини за оперативні невдачі росії. Це, ймовірно, створить додаткове навантаження на російську модель управління та контролю. У цих умовах росії буде складно повернути собі ініціативу”, – наголошується у зведенні британської розвідки.

    Найсвіжіше

    Популярне