Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон вчергове закликав «УПЦ» МП до об’єднання

    Єрарх Православної Церкви України архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон вчергове звернувся до духовенства та вірян УПЦ» Московського патріархату Рівненщини із закликом до об’єднання. Він описав історію, як будучи ще студентом, поїхав до Почаївської Лаври на паломництво. Коли пішов на сповідь, то схиархімандрит «УПЦ» московського патріархату наказав залишатись в тоді, ще «Київському патріархаті», бо так буде більше користі для Церкви.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт Рівненської єпархії ПЦУ.

    «Не буду описувати все, але розкажу про одну дуже важливу історію мого життя. Будучи студентом Київських духовних шкіл, я в черговий раз, перед тим як поїхати додому на канікули, прибув у двотижневе паломництво до Почаївської Лаври. І саме тут трапилася важлива подія у моєму житті. Коли пішов на сповідь до схиархімандрита Всеволода (нині покійного), він, вислухавши мою сповідь та бажання залишитись послушником у Почаївській Лаврі, строго заборонив мені, сказавши, щоб я постригався в монахи там, де навчаюсь – у Михайлівському Золотоверхому монастирі, додавши, що там від мене буде більше користі для Церкви, ніж у Почаєві.  Саме так – шанований старець отець Всеволод, будучи в Московському патріархаті, буквально духовно наказав мені прийняти постриг і послух у Київському патріархаті, який був на той час! Хочете вірте, хочете не вірте, але це для мене стало міцним і надійним фундаментом духовного життя, на якому я до сих пір намагаюся міцно стояти і ніколи не впасти! І з того часу я зрозумів, що «канонічні» й «неканонічні» – це все байки і маніпуляції, щоб творити велику політику, але, на жаль, дуже високою ціною!», – написав архієпископ Іларіон.

    «…Тому, брати владики Анатолій і Пимен та всечесні отці Рівненської та Сарненської єпархій Української Православної Церкви в єдності з Московським патріархатом, сердечно прошу, бо вважаю своїм правом це робити, звільніться від духовних тягарів московської ідеології, яка сьогодні всьому світу показала своє справжнє обличчя. Дорогі владики Анатолію і Пимене, прошу Вас – станьте сміливими: приєднуйтесь до Православної Церкви України разом зі своїми пастирями і паствою! Разом з тим, сміливо прошу і настоятелів парафій – якщо бачите, що ваші архіпастирі досі залишаються в полоні московського рабства, переходьте до нас разом зі своїми громадами, адже двері нашої Церкви відкриті для всіх вас», – зазначив архієпископ ПЦУ.

    Нагадаємо, на Рівненщині парафія у селі Суховоля приєдналася до Православної Церкви України. Також нардеп запустив всеукраїнську кампанію підтримки переходу до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне