Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Козятині мер і депутати закликають релігійні громади покинути московський патріархат

    Міський голова та депутати Козятинської міської ради звернулись до прихожан громади щодо прийняття рішення про перехід з УПЦ МП (Українська православна церква московського патріархату) до ПЦУ (Православна Церква України) або до інших християнських церков.

    Звернення опубліковано 6 травня на офіційній сторінці Козятинської міської ради. Про це інформує сайт “Вінниця.info”.

    «Ми висловлюємо чітку і однозначну позицію всієї територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності російської православної церкви у особі УПЦ МП на території нашої громади», зазначено в дописі і додано перелік церков:

    Храм Почаївської Ікони Божої матері, вул. Я. Мудрого 2А
    Храм Святої Рівноапостольної Марії Магдалини, с. Пиковець
    Капличка Святого Духа, вул. Ярослава Мудрого 2А
    Храм Пророка Іллі, с. Сигнал
    Храм Преподобного Серафима Саровського, вул. Незалежності 35
    Храм Успіння Пресвятої Богородиці, с. Махаринці
    Храм Святого Луки, с. Козятин
    Храм Іоана Богослова, с. Іванківці
    Храм Святого Іоана Богослова, с. Флоріанівка

    «Майже два місяці росія веде жорстоку і нелюдяну війну проти України і українців. Проти нас з вами, намагаючись винищити нас як націю. В ООН підтвердили загибель щонайменше 3153 цивільних і поранення 3316 цивільних людей через війну РФ проти України.

    Цю кровожерливу війну повністю і відкрито підтримує російська православна церква. У цих умовах продовжувати підпорядковуватись московському патріархату означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія.

    Тому, разом з депутатами Козятинської міської ради, закликаємо усі церкви, що належать до УПЦ МП, провести парафіяльні збори та прийняти рішення про перехід у підпорядкування Православної Церкви України і цим самим висловити свою активну позицію щодо дій росії і московського патріархату і назавжди позбавитись від московського ярма!

    Ми у жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але переконані, що настав час обірвати всі зв’язки із росією та всім російським. Адже на кону національна безпека України, життя наших громадян і цілісність нашої держави. Молимось за нашу владу і військо. Немає місця в нашій молитві «за веру, царя и отечество». Слава Україні!», – зазначено в зверненні.

    Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, служителі рпц отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу. Серед агітататорів в рясах уродженці України, один з них із Жмеринського району – митрополит Оренбурзський і Саракташский Веніамін (Заріцкий Володимир Миколаєвич).

    Найсвіжіше

    Популярне