Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти ракетним ударом знищили музей Сковороди під Харковом

    У ніч з 6 на 7 травня російські окупанти обстріляли Харківську область. За словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, внаслідок ракетного удару було знищено Національний музей ім. Григорія Сковороди в селі Сковородинівка.

    Про це повідомляє Золочівська селищна рада в Facebook.

    “Перед війною там тільки закінчилися реставраційні роботи, ми готували заклад до святкування трьохсотріччя видатного філософа зі світовим ім’ям. Немає слів, щоб передати наш гнів, немає виправдання діям російських варварів!”,- йдеться в повідомленні.

    За даними “Суспільного”, ворожий снаряд влетів під дах будівлі після чого почалася пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею. Зараз рятувальники продовжують гасити вогонь.

    В результаті обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який цієї ночі залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги і госпіталізували.

    Музей являв собою маєток XVIII століття, в якому в останні роки свого життя працював і біля якого був похований Григорій Сковорода. Цієї зими в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя від дня народження українського філософа і поета.

    Найсвіжіше

    Популярне